Error showing flash-object.
NL |  FR |  DE |  EN

Hasselt in vogelperspectief 

Het Stadsmus vertelt het verhaal van de inwoners van Hasselt en hoe zij zorgden en nog zorgen voor de ontwikkeling van hun stad. Vanuit historisch, politiek, volkskundig en cultuurhistorisch perspectief.

Collectiestukken, samengebracht rond zes grote thema’s, worden gelinkt aan mensen en anekdotes. De Hasseltse straatnamen zijn de rode draad voor de thema’s Hasselt groeit, Hasselt gelooft, Hasselt feest, Hasselt verdedigt, Hasselt werkt en Hasselt applaudisseert. In elk thema zijn immers mensen of gebeurtenissen uit de geschiedenis van Hasselt en omstreken vereeuwigd in een straatnaam.

Hasseltse straatnamen
Hasselt feest
Hasselt applaudisseert
Hasselt gelooft
Hasselt gelooft

Geen enkele straat blijft onbesproken in Het Stadsmus. Elk collectiestuk vertelt een stukje van het verhaal van de dynamiek, de levensvreugde, de godsvrucht, de passie ... van de Hasselaren door de eeuwen heen. Maak in het museum kennis met het geheim van de Langeman, de mirakels van de Virga Jesse en tal van andere boeiende anekdoten.

Door de uitstraling van Hasselt reikt het verhaal veel verder dan het Hasseltse grondgebied. Zo vind je er ook het verhaal van het graafschap Loon, het prinsbisdom Luik en de provincie Limburg.

Luistergidsen bij elk thema zorgen voor een levendig verhaal bij de objecten.