Het Stadsmus en de Hasseltse erfgoedverenigingen verzamelen hun activiteiten op www.uitinhasselt.be. Als je op één van onderstaande activiteiten klikt, word je naar daar doorverwezen.

 

 

Vanaf 3 februari 
Expo Outside Inside. Street artists binnen de muren

Hasselt kreeg sinds 2011 meer dan 60 street artgevels bij. De stad mag gerust dé street artstad van België genoemd worden.

Met de expo Outside Inside brengen Street Art Festival en Het Stadsmus de nationale en internationale graffiti en street artists die Hasselt de afgelopen jaren bezochten, terug. De artiesten laten in Het Stadsmus een andere kant zien van hun werk. Ze tonen hun inspiratie en ontwerpen, met canvassen en installaties, tattoos en muziek. De expo is een mooie aanvulling op wat je op de muren buiten kan zien. 

Ontdek werk van Sofles, Adnate, Mobstr, KBTR, Casroc, Chas, Hertkore, James Cochran, ... 

Wil je de gevels al eens bekijken? Dat kan op facebook.com/streetartfestivalbelgium. Of je kan de fiets op, en ze allemaal in het echt ontdekken met deze fietstocht.

Van 3 februari tot en met 3 mei 2018

Vanaf 3 maart
Expo 'The Hasselt Bridge. Waarom de kanaalbrug instortte in 1938'

Tachtig jaar geleden overbrugde de ‘langste, gelaste brug van West-Europa’ het Albertkanaal op de Kempische Steenweg. Tot ze instortte… Het was voorpaginanieuws want de brug was nog maar één jaar in gebruik. En ook de wetenschappelijke wereld stond voor een groot raadsel.

Vandaag is ‘The Hasselt Bridge’ nog steeds een case bij ingenieursopleidingen, het schoolvoorbeeld van de ‘Brosse breuk’. De expo brengt het verhaal met krantenverslagen en technische publicaties.

Op zaterdag 14 april geeft ingenieur Sven Curé een lezing over het thema, in de reeks 'Kunst en Erfgoed in de kijker'.

Van 3 maart tot en met 1 juli 2018 in Het Stadsmus