Error showing flash-object.
NL |  FR |  DE |  EN

Wil je onderzoek doen naar een erfgoedthema? Of denk je eraan om een tentoonstelling of een publicatie samen te stellen?

Weet dan dat Het Stadsmus en de stad Hasselt sinds 2
015 erfgoedprojecten ondersteunt via het projectsubsidiereglement van de dienst cultuur.

Hier lees je meer over de financiële mogelijkheden en vind je andere nuttige literatuur.

Bekijk de tips hieronder en bespreek je idee met ons. Samen kijken we hoe we je kunnen helpen!
 

Alles begint met een goed idee!
Inspiratie voor een goed project nodig? Bekijk dan de erfgoedprojecten die de Erfgoedcel Hasselt en diverse Hasselts erfgoedactoren tussen 2005 en 2014 deden.

Is je vereniging jarig?
"Hoera, een jubileum?!" werd ontwikkeld voor sociaal-culturele verenigingen die hun geschiedenis willen uitpluizen en met een goed gedocumenteerd verhaal naar buiten willen komen.
Bekijk de website met tips, oefeningen en methodes, of lees de brochure.

Werk samen met andere (erfgoed)partners
Er bestaat heel wat expertise in Hasselt en Vlaanderen. Kijk even over de muur: misschien vind je een andere erfgoedorganisatie met wie je kan samenwerken. Een overzicht van de spelers in het Vlaamse erfgoedland vind je op op de Erfgoedkaart.

Sluit aan bij een (groter) erfgoedevenement
Aansluiten bij een (twee)jaarlijks evenement zoals ErfgoeddagOpen Monumentendag, de Week van de Smaak...of bij een groter themaproject zoals het Limburgs project 'Kleine verhalen uit de Groote Oorlog', biedt niks dan voordelen. Je initiatief wordt opgenomen in een ruime, overkoepelende communicatie en je bereikt meteen het geïnteresseerde publiek.
 

Deel je kennis en expertise op www.hasel.be
Op www.hasel.be - het Hasseltse erfgoedlexicon - verzamelen we zo veel mogelijk gegevens en foto's over het Hasseltse erfgoed: personen, verenigingen, standbeelden, voorwerpen, verhalen ... Wil jij je verdiepen in een thema of meewerken aan de website? Contacteer ons dan!

Op zoek naar archieven in Hasselt?
Weet je niet waar te beginnen?
 In de Hasseltse Archievengids lichten de Hasseltse openbare archieven hun collectie toe, met praktische informatie voor de archiefgebruiker. Je kan de gids gratis meenemen in één van de archieven, of hem hier downloaden.