Error showing flash-object.
  • THUIS
  •  » GEZINNEN EN KLASSEN
NL |  FR |  DE |  EN

Het Stadsmus heeft een sterk aanbod voor gezinnen en klassen.
Hieronder vind je een overzicht per leeftijd.

Praktische informatie bundelen we op www.uitmetvlieg.be (gezinnen) en www.cultuurkuur.be (scholen).

Daar kan je de activiteiten ook beoordelen. 

Kunstkamp: Japan edition 

Deze zomer beleef je Hasselt op artistieke en Oosterse wijze! We ontdekken 4 bijzondere Japanse woorden: ‘ma’: Welke vormen vang je in het museum, de tuin of de stad? ‘wabi-sabi’: Brengen scherven geluk? ‘kawaii’: Op zoek naar Pokémon en Hello Kitty ‘gi-jutsu’: Vreemde technieken en op-art We gaan op tocht naar het Modemuseum, Het Stadsmus, de Japanse Tuin én trekken de straten in! We verzamelen, onderzoeken en creëren. (Groot)ouders zijn welkom op vrijdag om 16 uur voor een toonmoment.

Modemuseum Hasselt en Het Stadsmus ism. Japanse Tuin

Het kamp gaat telkens door van 10 tot 16 uur. We voorzien opvang vanaf 9uur en tot 16.30 uur. Data: 14, 16, 17, 18 augustus (6-9-jarigen) en 22, 23, 24, 25 augustus (10-12-jarigen). Brengen en ophalen in het Modemuseum. €40 voor 4 dagen (je brengt zelf je eigen lunchpakket en drankje mee).

Inschrijven kan via modemuseum.educatie@hasselt.be of 011/239621. Meer informatie vind je hier (6-9 jaar) of hier (10-12 jaar).

Museumzoektocht 'Het Mussenkussen' (6-12 jaar)

Sus de Stadsmus woont al jaren in de stad en kent als geen ander het verhaal van haar inwoners. Nestel je gezellig op je kussen, luister naar zijn verhalen en los zijn vragen op. 
 
Doe deze museumzoektocht met het gezin en schrijf je beoordeling!
€ 2
 
 

Museumzoektocht 'Op zoek naar de Langeman' (6+) 

De Langeman heeft zich verstopt in ons museum. Wie is hij? Hoe ziet hij eruit? En waarom heeft hij zich verstopt? Luister naar de verhalen over deze vreemde man en speur naar collectiestukken die iets met hem te maken hebben. 


Doe deze zoektocht met het gezin of met de klas en schrijf je beoordeling!
Met het gezin: € 1/kind
Met de klas: € 2,5 per leerling + € 60 euro voor de spelbegeleider (gratis voor Hasseltse scholen)

 

Luisterwandeling 'Ik zie, ik zie, ... wat jij niet ziet' (8-12 jaar)

Een geheimzinnige stem neemt je mee op tocht langs door Hasselt. Hij vertelt grappige, spannende en griezelige verhalen die je op een andere manier naar de stad laten kijken. En onderweg los je opdrachten op.
Kom helemaal in de sfeer met deze verhalen over Hasselt van Ed Franck en Kolet Janssen, ingesproken door Warre Borgmans en Ianka Fleerackers!

Doe deze wandeling met het gezin of met de klas en schrijf je beoordeling!
€ 2/kind

Je kan ook met je eigen mp3-speler of smartphone op pad gaan en de wandeling (zonder verrassing op het einde) gratis downloaden (om te downloaden: klik met de rechtermuisknop op de link en kies voor 'Koppeling opslaan als' of 'Doel opslaan als')

 

 
 

Bezoek aan de Beiaardtoren met gids (8+)

Breng een bezoek aan de beiaardtoren van de Sint-Quintinuskathedraal. Na een adembenemende klim van 168 trappen krijgen de jongeren vanop de klokkengalerij een indrukwekkend zicht op de stad en de omgeving. 

Bezoek de beiaardtoren met het gezin (enkel op vaste tijdstippen) of met de klas (maximaal 15 leerlingen) en schrijf een beoordeling. 

Scholen: -12 jaar: € 60 voor de gids 

+12 jaar: €1/leerling + € 60 voor de gids (gratis voor Hasseltse scholen)

Museumzoektocht 'Het geheim van de troubadour' (8+)

We vonden een mysterieuze middeleeuwse perkamentrol in het museum. Uit de inhoud van het perkament blijkt dat er in Het Stadsmus een geheim verborgen ligt! De spelers worden door de troubadour uitgedaagd om dat geheim te ontdekken.

Doe de zoektocht met het gezin of met de klas en schrijf je beoordeling!
Met het gezin: € 1/kind

Met de klas: € 2,5 per leerling + € 60 euro voor de spelbegeleider (gratis voor Hasseltse scholen)

Zoektocht op het Oud Kerkhof: 'Dood en begraven'  (10-12 jaar)

De beschermde 19de-eeuwse parkbegraafplaats heeft een prachtige funeraire architectuur en typische groene aspecten. Kinderen worden spelenderwijs geconfronteerd met thema’s als begraven en begraven worden, rituelen en symbolen, funeraire architectuur en typische flora van het Oud Kerkhof. 

Doe deze zoektocht met de klas (max. 24 leerlingen) en schrijf je beoordeling!  
€15 per spelkoffer (+ € 25 waarborg) - af te halen in Het Stadsmus

 

Museumspel 'Klas bouwt Hasselt' (10-12 jaar)

In dit spel wordt de derde graad uitgedaagd om Hasselt na te bouwen. Hiervoor moeten de leerlingen het ontstaan en de groei van Hasselt nog eens overdoen. Zij spelen dit spel aan de hand van tegelgrote kaarten op een tijdlijn. Deze passen in een groot, leeg raster. 

Doe dit museumspel met de klas (minimaal 6 - maximaal 30 leerlingen) en schrijf je beoordeling.
€ 2,5 per leerling + 60 euro voor de spelbegeleider (gratis voor Hasseltse scholen)